• 013 505 2010

Motor reparatie

Motor reparatie

Motor reparatie.

Veelal worden fietsmotoren onnodig vervangen. In onze gespecialiseerde werkplaats zijn we in veel gevallen in staat defecte fietsmotoren te repareren. Dit in tegenstelling tot andere rijwielzaken. Ons specialisme is de e-bike en daardoor gaan wij net een stap verder! We zijn steeds weer op zoek buiten de reguliere opleidingen. Door het gebruik van ervaring en kennis uit andere branches komen wij tot nieuwe kennis. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld een osteoscoop bij het zoeken naar storingen. Veelal worden er verkeerde diagnoses gesteld en dure onderdelen onnodig vervangen door zorgvuldige storingsanalyse wordt dit nagenoeg uitgesloten, wat u een hoop kosten bespaart!

Een aantal jaar geleden kwamen bij ons de eerste fietsen met defecte motoren binnen. Iedere keer weer stonden we met onze mond vol tanden wanneer we onze klanten moesten mededelen dat hun motor (t.w.v. 500 euro) vervangen moest worden. Naar onze mening moesten we naar een andere oplossing zoeken. We zijn monteur en geen vervanger van onderdelen, wij maken fietsen. Na vele pogingen en veel geduld kunnen we nu zeggen dat we de ION motor van binnen en buiten kennen. Sommige storingen zijn helaas nog niet op te lossen, maar de meeste gelukkig wel!

De reparatie kosten bedragen een fractie van de nieuwprijs en de motoren lopen na de revisie meestal beter dan dat ze ooit hebben gedaan. Dit komt doordat we de motoren met veel zorg opnieuw opbouwen. Bij de montage in de fiets wordt het frame gecontroleerd en eventueel gericht zodat de motor optimaal kan functioneren. Tevens wordt de software vervangen voor de nieuwste versie zodat er minder kans op storingen is.

Sinds kort is het ons ook gelukt de motoren van BIONX ( Trek) te repareren. Dit is een erg mooi stukje techniek en zit prachtig in elkaar! Helaas komt het voor dat de krachtsensor niet meer functioneert of dat de motor erg trilt of schuurt. Wanneer een van deze problemen zich voordoen word over het algemeen een nieuwe motor gemonteerd á 700 Euro. Dit is dus niet altijd noodzakelijk . Wanneer we de motor voor u kunnen repareren bent u een stuk voordeliger uit.

( wij zijn geen Trek dealer en beschikken dus niet over de software )

Op onze gereviseerde motoren geven we 1/2 jaar garantie.

motoropengewerkt2